Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.10.12

MÉDA: EGY(ESÍTETT) ENERGETIKAI (REND ÉS SZER)

 

Mi az értelme annak, hogy minden kettős? Hogy duális Világban élünk? S miért osztódott / vált szét az energia ketté (többé)? Ezt fogom vizsgálni.…...

Az energia lehet pozitív és negatív. Konstruktív és destruktív. Női és férfi. Jin és Jang. Szétszóródott, vagy egységes. Harmonikus vagy zilált. Sűrű vagy kevésbé anyagba ragadt. Az energia lehet "magas" és "alacsony". Megnyilvánulhat SZER-ETET vagy GYŰL-ÖLET formájában. Lehet teremtő vagy romboló. Formáló vagy "süllyesztő". Szellemi-lelki vagy fizikai erő. 

Szerintem a Földön (egyelőre) nincsenek tiszta jegyek. Nincs 100%-osan „női” energiákkal élő Nő, sem 100%-os „férfi” energiákkal bíró Férfi. Mindkét minőséget tartalmazza mindenki. De lehet–e egy (az) energia női és férfi? Lehet-e negatív és pozitív, ha: Minden az Egységből származik. Mert, ha minden visszatérne az Egybe, ha minden egyesülne, nemtelenné válnánk, azaz nem lenne nemünk. S nem lenne sem pozitív, sem negatív, mert minden AZONOS volna. Azaz EGY. Csak itt, fizikai formában, testekbe bújva érvényesül eme kettéosztottság, dualitás. Miért van szükség minderre? S miért vágyunk annyira az EGYSÉGRE, az EGYRE, a Végső Hazára? Miért az EGY: az Otthon?

Biztosan mindenki érzi, hogy itt, a Földön nem túl jó…..létezni. Sok a nehézség, a gát, az akadály. Ezt az anyag sűrűsége okozza, azaz, hogy fizikai testben kell léteznünk. Eredeti minőségünk SZABAD. Szárnyaló. Az anyag (test) azonban gúzsba köt, visszatart, hátráltat. Nekünk, Szellemi Lényeknek, ez igencsak megterhelő, és olykor (sokszor) unalmas, mert lassú. Ezért szeretnénk gyorsabban haladni, gyorsabban célba érni, azaz harmóniába kerülni. Mert úgy érezzük, akkor értük el az Én-t, akkor értük el a magasabb szellemi entitásunkat.

Ha már itt tartunk. Az Emberek is „lejöttek” két minőségbe. Mindenkiből (állítólag) van egy Férfi és egy Női változat = ez a két fél (akik egészek) alkotnak EGYET. Nekik egy az energiamintázatuk, egy a minőségük, ugyanazok, csak különböző nemű testben. Hmm……vajon, erre miért van szükség? S mi történik az egyesülés után, során? Mi a célja mindezzel Istennek? Mi az, ami egyesül? A testek egyesülése ismert, bár ott sem az egész fizikum olvad egybe….akármennyire is vágyunk rá. Hogyan egyesül a Lélek, ha két külön testet mozgat? S mi lesz, ha mindez megtörténik? Elbírja-e az anyag ezt a már-már kezelhetetlen és felfoghatatlan erőt, amikor két, teljesen egyforma és azonos energetikai rendszerrel bíró "valami" újra EGYET alkot? Nem porlad el a test? Nem hagyják itt a Földi Létet, ha már úgysem lehet teljes egységben létezni? 

Mi van akkor, ha minden és mindenki egyesül? Csak így teremthetünk VilágBékét? Csak így lehet elhozni a végső megnyugvást? Csak így térhetünk Haza? Azt hiszem, ezt az érzést nem lehet "felfogni". Túl sok, túl nagy erőt mozgat meg a folyamat, főleg, ha "két" ilyen erős energia adódik össze.

Mégis ez a cél. Mégis az az eredeti terve Istennek, a VAN-ságnak, hogy térjünk haza. Együtt. S mi is ezt akarjuk. Érezzük, nem jó magányosan. Az egész Világ, Univerzum magányos. Mindenki az Egység felé siet. Az entrópia mégis folyamatos. A Világegyetem tágul. Szétaprózódott minden. Nincs Egyetemes Rend-szer (?) Két Ember is alig tud harmóniába kerülni egymással, nemhogy egy egész Univerzum……vagy így jó minden, ahogyan van? Így tökéletes? 

Lehet-e az energia kettős minőségű? Ha a Lélek elvileg egységes. Nemtelen. Lehet-e kettészakadt, ha egy burokban (térben) létezik.......a kettőből biztosan létrejön egy harmadik? Vagy megjelenik az EGY, ami az Igazi, Eredendő? Talán ezért jöttünk, hogy mindezekre választ kapjunk.........

 

2016. október 11. (Brigitta-nap)

méda rb., alapító, író: Damai (békés) Magazin

aaa-damai-majk-logo2.jpg         

 

 

   

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.