Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.01.18

MÉDA: ÉDEN ÁRA

 

Sokan szeretnék, ha Világbéke lenne. Sokan szeretnének kollektív megváltást. Biztos, hogy fel vagyunk készülve a JÓRA? Az igazra? A Paradicsomi állapotra? És biztos, hogy mindenki NYUGALMAT akar? Szerintem most is vannak olyanok, akik tökéletes, édeni állapotban léteznek. És sokan nem. Vannak, akik a poklot járják éppen. Tehát nincs olyan, hogy egyszerre éli meg mindenki ugyanazt. Én úgy gondolom, mint minden, ez is felkészültség és tudatállapot kérdése. Azé, hol tartok, mit kell megélnem, mit szeretnék megélni. A nehézségeket is akartuk, akarjuk. A szenvedést is. Nincs nála/náluk nagyobb tanítómester. Ha nem lennének, nem tudnánk különbséget tenni a makulátlan, békés állapot és a zűr között. Semmi sincs ingyen. Nem (a) pénzre gondolok. Az, hogy valaminek ára van, azt jelenti: fejlődöm, lemondok, tanulok, önuralmat gyakorlok, elengedek, szenvedek. Kellenek! Ők is. Lehet álmodozni, de: ha nem vagyunk felkészülve, ha nem tudjuk kezelni a TISZTASÁGOT, az EREDENDŐT, addig nem jön el. Nem kapjuk meg.

Sokan szeretnének (például) rengeteg pénzt (bár ezt sem értem). Amikor megkapják, nem tudnak mit kezdeni vele. Vannak, akik öngyilkosok lesznek, vannak, akik alkoholisták, vagy fukarok (még fukarabbak), nem tudják elkölteni, vagy két nap alatt elszórják, "sokkot kapnak". Miért? Mert NEM BÍRJÁK EL AZ ENERGETIKÁJÁT. Azt az erőt, ami vele jár. Nem tudják harmóniába hozni saját magukkal, a saját személyiségükkel. Nem is hozzájuk való - valószínűleg, csak egy próba, tükör, "mi lenne, ha"- effektus. Ezért kell áramoltatni a pénzt, azaz kiadni, adakozni, adni, nem csak megtartani. (A pénz is energia, papír formában - az más kérdés, hogy nem az Isteni Rendet képviseli, hanem a negatív, destruktív oldalt). Mert, aki csak szorít és birtokol, elvész. Elveszik a süllyesztőben. Elnyomja az anyag. Ami butít, mert nem ösztönöz. Nem késztet fejlődésre. Bezár.

Jó lenne amellett lenni, akit szeretünk. Jó lenne vele élni. De a valódi EGY-séghez fel kell nőni. A valódi EGY-ség felelősség, FIGYELEM. Biztosan csodás, de ehhez magunkat (főleg magunkat) kell először megismerni, szeretni, elfogadni. Ha nem, csupán "nyűg" leszek a másik vállán - ha nem tudok elengedni, ha nem tudok Szívvel szeretni. A SZERETET nem a birtoklásról szól. Ellenkezőleg, az elengedésről. Az elengedésnek más értelme van, mint, ami dívik. Nem az, amire a többség gondol. Az elengedés azt jelenit, hagyom a másikat: SZABADON létezni. Nem sajátítom ki. Nem kötöm le. Nem vagyok féltékeny. Bízom benne. Nem vagyok erőszakos. Szeretem akkor is, ha nem él velem. Ha nem velem él. Ha nem szeret viszont. Ha eljutunk idáig, beszélhetünk SZERETETRŐL. Addig nem.

Ezért felelősség az ÉDEN. Ezért felelősség a kollektív megváltás. Mi lenne, ha holnap mindenhol KÁNAÁN lenne? Biztosan mindenki elbírná? Mindenki tudná kezelni a JÓT? Mindenkinek ez szolgálná a fejlődését? Vagy csak a szakavatottakét? Előtte be kell járni a poklot? Végig kell járni a kemény lépcsőfokokat......mindent látni és érezni. Nem csak a kényelmet. Nem csak a finomat. Nem csak a meleget. Kell érezni az Élet minden részét, részletét, sejtjét, momentumát, atomját.

Az EGY-ség feladatokkal jár. A BÉKÉT fent kell tartani. Nem pottyan az ölünkbe. Tenni kell érte. Sokat. Még többet. Rengeteget. Ha megvan, ha eljutunk odáig, ápolni kell. Mint egy jó kapcsolatot. Nem elég "megszerezni", nem elég "hazavinni". Gondoskodni kell róla, figyelni, szeretni, dolgozni. AZ ÉDEN IS ILYEN. A PARADICSOMI ÁLLAPOT is. Mondhatjuk azt, jutalom. Mondhatjuk, ajándék. Aki elér odáig, biztosan sokat tett érte. Az ÉDENBEN szépen kell beszélni a másikkal. Nem követelőzni, nem megbántani, nem kutakodni. ELFOGADNI. Magunkat is. MEGOSZTANI MINDENÜNKET, SEGÍTENI, KÍVÁNCSIAN A MÁSIK FELÉ FORDULNI, TÜRELMESNEK LENNI és HINNI. Tehát.......nyugalom. Sok még a tanulnivaló. Míg elérjük. Míg ott leszünk. S ha már odaértünk, ne felejtsük el, honnan indultunk. Ne felejtsük el, mennyit tettünk érte. BECSÜLJÜK és KÖSZÖNJÜK meg. AZ ÉDEN KÖTELESSÉGGEL JÁR.  

méda rb. heart

https://www.facebook.com/damaimagazin/

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.