Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.22

MÉDA: SZABADON SZERETNI.....(RIPORT)

 

"A nem akarás is akarás. Az elengedés nem lemondás. 

Az igazi boldogság: szabadon szeretni, manipulációmentesen."  méda rb. 

 

Kérdező: ASSI, Isteni gondolatok 

Válaszoló: méda, alapító, Damai (békés) Magazin, 2016 

 

S.I.: Azt mondtad, érzed, mit jelent az elengedés és a szabadon szeretés. Megosztod Velünk?

Méda rb.: Ma olyan fantasztikus dolgot éltem át (s még most is tart a folyamat), amire alig találok szavakat. Ez az érzés igazi eufória, amit mindenkinek kívánok.....ma értettem (éreztem) meg, mit jelent: elengedni. S ez olyan felszabadulás, ami ritka élmény........Amikor az Ember már nem ragaszkodik görcsösen, mert tudja, hogy úgy is VAN és létezik minden (benne és körülötte és mindenhol), ha nem látjuk a fizikai szemünkkel, ha nem fogjuk, nem szorítjuk, nem zárjuk be, nem öleljük, nem markoljuk, nem akarjuk. Ami a miénk, az mindig a miénk marad, ami nem (ami nem a mi Életünkben van), azért nem is kár, mert nem a miénk! Ilyen egyszerű! :) Tehát mindent nyugodt Szívvel el lehet engedni. Olyan, mint a bumeráng......minden visszajön, valamilyen formában. Az elengedés nem lemondást jelent. Az elengedéssel Önmagunknak teszünk jót, mert elmúlik az a feszült, frusztráló, "mindenáron akarom" érzés. Így könnyítünk magunkon, s így lehetünk jól. Ha valamit meglátunk, vagy megszeretünk, meg akarjuk szerezni. Pedig az a valaki, vagy valami, akkor is a miénk (lehet), ha nincs fizikailag mellettünk, Velünk. Egyébként is, mit jelent az, hogy velünk? Egy gyönyörű virág is velem maradhat, akkor is, ha nem szakítom le (nem ölöm meg), és nem hozom haza a rétről. Ha itthon gondolok rá, hogy milyen szép, akkor is bennem él, akkor is gyönyörködhetek benne (emlékezetből, a Szívemben), s még jót is tettem vele, mert meghagytam Őt élni. :)

 

S.I.: Szóval azt mondod, hogy úgy kaphatjuk meg, amit szeretnénk, hogy elengedjük?

Méda rb.: Pont az a lényeg, hogy NEM KELL, hogy megkapjunk bármit, mert, ha a miénk, akkor úgy is a miénk, ha meg nem, nem. Nem kapni kell, csak gyönyörködni! Ez a Szabadon Szeretés. Amikor szeretsz valakit, s nem akarod birtokolni, csak érzed a jelenlétét, a létezését: ez maga a Boldogság. Nem kell, hogy fizikailag is ott legyen. Mert mindkettő JÓ. Az is, ha itt van, az is, ha nincs. Mert a SZERETET nem ettől függ. A SZERETET állandó. Nem akkor szeret a másik, ha ott fekszik melletted, s nem is akkor, ha nem fekszik ott. Azaz, ha valaki SZERET, akkor is SZERET, ha Veled van fizikailag, de akkor is, ha nem!

 

S.I.: Azon gondolkodtam, hogy mit jelenthet ez a párkapcsolatra nézve. Ha minél jobban szeretnék Valakit, annál nehezebben érem el?

Méda rb.: Senkit sem lehet "akarni". Alap, hogy senkinek sem akarhatjuk a testét, fizikumát - úgymond. Nem vágyhatsz más testére.......ezt kell elengedni. Ha Bölcs vagy, nincs akarás, nincs akarat. A kisgyermekek akarnak, mi meg már nem vagyunk azok.....Az a szép ebben az egészben, hogy ezek a dolgok (kapcsolatok létrejötte) NEM AZ AKARATTÓL függnek. Hanem az Isteni elrendeléstől! S, ha ott meg van írva valami, az úgyis létrejön, ha nem, soha nem fog! Elmondok egy személyes példát. Amióta írok, többen megkerestek, főleg férfiak, hogy szeretnének ismerkedni. Én illedelmesen elmagyaráztam mindenkinek, hogy nem ismerkedem párkapcsolati célból. Ezt nem mindenki értette meg. Volt egy "zaklató", aki állandóan levelekkel traktált, pedig kértem, hogy ne zavarjon, mert én NEM érzem, hogy közös dolgom lenne vele. Ő ezt nem fogadta el. Minél jobban próbálta erőltetni, annál visszataszítóbbá vált számomra. Azt is leírtam neki, hogy én nem neki címzem az írásaimat, ergo én egy másik Férfit választottam. Ő azt hitte, neki szólnak a gondolataim. S ekkor jöttem rá, hogy Ő tulajdonképpen TÜKRÖT tart elém. Tükröt, mert megnézhettem benne a korábbi Énemet, amikor még én is ilyen voltam, s szerintem nagyon sokan. Amikor olyan dolgok, vagy Emberek után futunk, akikkel semmi dolgunk, vagy csak éppen az, hogy megtanulju(n)k elengedni. Amikor az Ember szerelmes, nyilván szeretné maga mellett tudni a Szerelmét, s mindent elkövet ezért. Ugye, ez az érzés nem mindig kölcsönös. Ritka, amikor minkét fél egyformán érez. S ezt a dolgot nem lehet erőltetni, nem is szabad, nem is érdemes. Ilyenkor lép be az AKARÁS. Amikor az egyik fél nem akarja.... akkor a másik elkezd kapálózni. Na, itt a hiba. Mert ilyenkor észre kell venni, hogy ez nem a mi utunk. Ha a miénk lenne, adott lenne a dolog. Nem minden interakció jön létre fizikai síkon is. Ezt is meg kell tanulni. Vannak, akikkel "csak" szellem(i)kapcsolatban létezünk, s egyik sem jobb, vagy rosszabb a másiknál. Mindegyik hasznos. Persze, az az igazi, amikor valakivel testileg-lelkileg-szellemileg is összhangban vagy. De ehhez nagy szerencse, isteni áldás, kiváltság kell! :) Egyszer azt mondta nekem valaki: nem tudsz olyat elveszíteni, ami soha nem volt a Tiéd. És ez nagyon nagy igazság. De szerintem olyat sem tudsz, ami a TIÉD. Mert, ha a TIÉD, a TE részed, egészed, akkor az/Ő mindig Veled, Benned van.

 

 

S.I.: A türelemnek van mindehhez valami köze? Hogyan tudunk eljutni ehhez az állapothoz?

Méda rb.: A türelemnek mindenhez köze van. Az egész Életünk egy nagy türelempróba. Azért vagyunk itt, hogy megtanuljunk az idővel (és önmagunkkal) bánni. Hogy ezt a két dolgot HARMÓNIÁBA hozzuk. Szerintem mindenki másképpen jut el ehhez az állapothoz, s kérdezted az időt is.......annak nincs jelentősége. Mindegy, hogy mennyi időbe telik. Nem ez a lényeg, hanem a cél. A végső megnyugvás. Mert attól a pillanattól, amikor már nem akarsz (legyen az bármi), HAZAÉRSZ. Megnyugszol, BÉKÉT találsz. S ehhez az érzéshez nincs szükség semmi másra. Főleg nem görcsös kapaszkodásra. Az elengedés szótól mindenki meghátrál, bezár, fél, agonizál. Pedig nincs benne semmi rossz. Ahhoz, hogy fent tudjuk tartani a létezést, el is kell tudni engedni mindazt, amit befogadtunk. Így térhet hozzánk vissza minden, aminek kell. A levegőt sem csak beszívod........az ételt sem és az italt sem, és még sorolhatnám. Volt, aki azt mondta nekem anno: "azért kellett elmennem, hogy jöhessek". Ez is igaz. Nagyon szép, amikor az Ember Szabadon tudja szeretni a másikat. Amikor meghagyja neki: hogyan érezzen, miképpen gondolkodjon - Önakaratából. A SZERETET nem erőltet és nem manipulál. S magunkat is érdemes SZABADON SZERETNI, mindenféle elvárások és hibáztatások nélkül. El kell fogadni azt is, amikor nem vagyunk teljesen "tökéletesek". Mindenkinek vannak/lehetnek tévelygései, melyek útkeresések és hasznosak.......Szóval, az a végkifejlet, hogy amiről eddig úgy gondoltam/éreztem, hogy "mindenáron" és "csak úgy lehet", és "csak most" és "rögtön", már nem gondolkodom úgy felőle........ha van, örülök neki, ha nincs, akkor is. Mert minden VAN, és semmi sincs. Aminek lennie kell, az mindig adott.

 

A témákat MÉDA (rb.) ajánlotta, aki a Damai (békés) Magazin és Program alapítója. A beszélgetések közzétételéhez mindkét fél hozzájárult, de fenntartják a változás, a fejlődés és a szemléletbeli (pál)fordulás jogát (is). A cikkeket tilos felhasználni, megmásítani, vagy forrásmegjelölés nélkül máshol közzétenni! © Minden jog fenntartva!   

 

Készítettük: 2016. május 22-én....

.......ezt a dátumot is meg kell jegyeznünk.... )

https://www.facebook.com/DAMAI-Magazin-267245086788468/

aaa-damai-majk-logo.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.