Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.07.08

MÉDA: MUTASD A P(R)OFI(LO)D! - RIPORT

 

meda-mely--interjuk-.jpg

 

 

 

Válaszoló: méda rb., Damai (békés) Magazin 

https://www.facebook.com/damaimagazin/

meda-2016julius8_4.jpg

 

Méda rb.: Aktuális témát boncolgatunk. Mutasd a profilodat, vagy mutasd a pofid...... :) A cím tartalmazza mindkettőt. :) Most én kérdezek előbb. :) Szerinted minden Embernek kell 3 dimenzióban is találkoznia, vagy elég, ha szellemileg-lelkileg tartják a kapcsolatot? 

S.I.: Szerintem igen. Szükséges, hogy a valóságban is tartsuk a kapcsolatot egymással. De vannak kivételes esetek, pl., ha távol élünk egymástól.

Méda rb: Léteznek olyan kapcsolódások, amelyek nem jönnek létre (úgymond) szemtől-szemben, de nem csak a fizikai távolság miatt. Nekem is volt ilyen. Valamiért nem tudnak (vagy nem akarnak) megszilárdulni "anyagban". Ettől függetlenül mégis mindent érez az Ember: belül, s nyilván kommunikálni is tudunk a másikkal, mert egymás aurájában élünk. Lélekszintű beszélgetések ezek. S ilyenkor nem érzi az Ember a fizikai távolságot. :) Nekem például volt egy olyan párkapcsolatom, amelyben a másik fél az Egyesült Államokban élt, s csak ritkán tudott hazajönni, Magyarországra. Addig telefonon és az Interneten tartottuk a kapcsolatot. Mivel közel voltunk egymáshoz lelkileg (több hasonlóság volt), sok mindent éreztünk a másikról. Ezeket mindig meg is beszéltük, s valóban stimmeltek a dolgok. Nagyon sok Emberrel lehet úgymond "fejben" kommunikálni. Főleg azokkal, akik rokonlelkek. Persze hosszú távon nem tud működni egy ilyen távkapcsolat (szerintem), előbb-utóbb dönteni kell, ki megy/ki költözik a másikhoz. Nálunk két év után vége lett, de nem a távolság miatt, hanem azért, mert nem voltunk egymás számára az igaziak. Szerintem, aminek létre kell jönnie fizikailag, létre is jön. Nem kell ezen görcsölni. Mondom én! :) Pedig én is sokszor erőltettem bizonyos kapcsolatokat, de később rájöttem, nem volt létjogosultsága az Életemben. Ezért jó, ha ismerjük a személyes sorsunkat, a sorainkat, azaz jó, ha tudunk benne/belőle olvasni, mert akkor azt is tudjuk, kik tartoznak az Életünkbe, azaz: ki való mellénk, s ki az, aki nem a "miénk". :)    

 

S.I.:  Szerinted más az Internetes megjelenésünk, mint személyesen?

Méda rb.: Én nem gondolom, hogy nagyon más lenne. Attól függetlenül mondom, hogy sokan ezt próbálják elhitetni. Szerintem mindenki - nagyjából - a saját Énjét hozza, s mutatja a Világhálón is. Én például egész Életemben művészetekkel foglalkoztam, s ezt az Interneten is ugyanígy teszem. Írok, riportokat készítek, ugyanúgy, ahogyan 20 éve.......:) és a fotókon is Én vagyok..........:) annyi különbséggel, hogy ezek a képek nyilván nem mozognak, nem beszélnek, nincs hangjuk, de pl. vannak fent riportjaim is, tehát azokban majdnem minden látható. Az Internetes Világ szerintem egy mankó. Segítség, hiszen felület. S manapság szüksége van az Embereknek közvetítő közegre (mindig is volt). Ahol kiélhetik magukat, megmutathatják, mit tudnak, milyenek. Mindenki másra használja ezeket a csatornákat. Viszont arra is figyelni kellene, hogy ne essünk túlzásokba..........mert igaz, ami igaz, szinte már csak itt éljük az Életünket. 

 

S.I.: Te gondolkodtál már azon, hogy "lejössz" a netről?

Méda rb.: Igen, sokat és sokszor. De mivel nekem ez a munkám (író vagyok), ezért szükségem van erre az eszközre. Könyveket egyelőre nem tudok kiadni. Más dolgokkal is foglalkozom (művészetek, elemzések, előadások, tananyagok, cikkek, fotók, stb.), s ezekhez is fontos és nagy segítség az Internet. Nagy zenehallgató is vagyok, gyűjtöm a jó zenéket, főleg a jazz-t, s hiába van kb. 200 CD-lemezem, itt mindig találok kuriózumokat. :) A másik pedig a Film. Magyar Filmeket elemzek, írok róluk, rengeteg portrét néztem végig színészekről, filmesekről, s ezt sem tudtam volna megtenni enélkül az eszköz nélkül. A televízióban már nem nagyon találni ilyen műsorokat, sajnos.  :( A magánéleti dolgokkal pedig úgy vagyok, hogy nem tudom, ha például lenne családom-gyermekeim, akkor feltennék-e róluk képeket............ez dilemma. Szerintem, nem. Szeretném csak alkotásra használni a közösségi oldalakat és a honlapjaimat.  

 

S.I.: Függőségi viszonyt is ki tud alakítani az állandó netezés?  

Méda rb.: Szerintem igen. Múltkor egy hétig nem volt Internetem, mert valamit elállítottak rajta, s majdnem megőrültem..........:) De ez csak azért volt, mert nem tudtam végezni a munkámat. S Veletek sem tudtam kommunikálni. De az az érdekes, hogy ezen a csatornán keresztül is átjönnek érzelmek, én például nagyon jól érzem az Emberek energetikáját, s azt, milyenek valójában, milyen szándékkal próbálnak közeledni. Rögtön kiszúrom, ha valami "nem oké". Azokra a levelekre nem is válaszolok. Azt is tudom előre, ki mit fog írni.........:)) Akár hetekkel, hónapokkal korábban. Szóval, nem lepődöm meg semmin. :) Az energiát így is lehet érezni. Átjön.    

 

S.I.: Van olyan Ember, akivel csak itt a neten "találkoztál", de szeretnéd élőben is látni?

Méda rb.: Persze, hogy van. De ez nem olyan egyszerű, mert az Emberben vannak gátlások, blokkok. Szerintem attól tartunk, hogy vajon ugyanolyan lesz-e a találkozás, mint ahogyan elképzeltük? De az biztos, hogy az első pillanatban lehet tudni mindent, ahogyan élőben (térben) is meglátod a másikat. Az első blikkre. A többi belemagyarázás. Ahogyan meglátsz egy másik Embert, rögtön tudod, ki Ő Neked, mi lehet a kapcsolatból, mivé válhat, milyen lesz a viszonyotok, stb. Én mindig tudtam........a többi csak "duma" volt és próbálkozás........nem is jöttek be a dolgok, max. rövid ideig. :) Szerintem ehhez meg kell érni, azaz sok idő kell hozzá. El kell jönnie annak a pontnak, amikor két Ember (vagy több) azt mondja, hogy akkor most lehet. Most jöhet. S akkor nézzük meg egymást élőben is, ne csak itt, a neten. Ha fontos, létrejönnek ezek a kapcsolódások. Addig meg lehet gyakorolni a telepátiát. :) Ami működik. Én már sokszor leellenőriztem több Emberrel, legyenek azok Barátok, Barátnők, ismerősök, kollégák, stb. "Fél szavak" sem kellenek. Elég a Tudat. Érdekes, hogy mennyire érzi egymást két Ember. 

Méda rb: Szerintem többet kellene foglalkozni a lélekszintű kommunikációval. Mindent meg lehet vele/általa beszélni, még azt is, mikor találkozzunk. S a másik ott lesz, pontosan abban az időpontban és helyen, amit "fejben" egyeztettetek. :) Ehhez nagy segítség, ha az Ember folyamatosan emeli a rezgésszintjét, tudatosabban él, gondolkodik, fejlődik. Teljesen más minőségű Életet és kapcsolatokat lehet így kialakítani. Én szeretem, ha magas minőségű egy kapcsolat, mindenféle tekintetben. Amúgy is mindenben a profizmust keresem, s szerintem két Ember viszonya is lehet mesteri, vagy éppen alacsonyabb szintű. Ezt is lehet fejleszteni, tudatossá tenni. Ugyanolyan, mint egy alkotási folyamat, vagy maga a végeredmény, a műalkotás. Abból is van amatőr és profi. Mestermű, vagy nem annyira kidolgozott. Ahogyan telik az idő, s az Ember egyre több mindent lát, hall, tapasztal, úgy mélyül el benne a tudás. Érdemes használni. Egy jó párkapcsolat is lehet mesteri, művészi. Mindent fel lehet emelni művészi szintre, de ehhez az kell, hogy mindkét fél akarja, s nagyjából (vagy teljesen) ugyanott legyenek (nem fizikai síkon), hanem tudati, szellemi-lelki értelemben. Állítólag az a legfantasztikusabb, amikor valakivel nem csak test-lelki harmóniában vagy, hanem szellemileg is. Ez a csúcsok csúcsa. A mesterek ismérve. :)        

    

 

 

2016. július 8-9.

Damai (békés) Magazin- méda rb. 

aaa-damai-majk-logo.jpg   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.