Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.09.19

MÉDA: KÉTEZER OLDAL A SZERETETRŐL (RIPORT)

 

fejlec-assi-meda.jpg

 

"Leírtam, hogy megéljem. Megéltem, hogy leírjam." méda rb.
 

ASSI: Az elmúlt két év során körülbelül 700 cikket, köztük több interjút írtál a Damai (békés) Magazinba, aminek alapítója és tulajdonosa vagy. Készítettél e-book-ot, rengeteg idézetet, fotókat. Mesélted, hogy van kb. 2 ezer oldal kéziratod?! Hogyan születtek ezek az írások? Mikor volt időd mindenre? 
 

MÉDA: Az, hogy az ember elkezd írni, nem egy pillanatnyi döntés kérdése. Nagyon hosszú folyamat. Gyermekkorom óta tudom, nem leszek „átlagos foglalkozású”. 14-15 évesen kezdtem el írni, először rövidebb cikkeket, riportokat a helyi lapba, mint „gyerekújságíró”. Később ezt a hivatást folytattam városi, megyei és országos szerkesztőségekben. Amikor engedték, mindig próbáltam belecsempészni a saját személyiségemet, s azt, hogy mit gondolok a Világról, a Szeretetről, a Létezésről. 33-34 éves koromig televíziókban, filmes stúdiókban (is) tevékenykedtem: felelős szerkesztőként, riporterként, vágóként, gyártásvezetőként. A végén már annyi feladatot bíztak rám, úgy döntöttem, nem csinálom tovább – ebben a formában. Letettem a mikrofont, s elmentem pihenni. Sokat voltam beteg (az energiaváltás miatt), s ekkor elkezdtek „ömleni” belőlem a gondolatok, szinte egyik napról a másikra. Ilyenkor már élt a Damai Magazinom, amit 2009-ben hoztam létre. Oda is írtam, de nem ilyen „nagy” mennyiségben. Ám folyamatos késztetést éreztem, hogy állandóan alkossak. Éjjel is. Szó szerint: éjjel-nappal dolgoztam. Nem győztem venni a ceruzákat, a tollakat, a füzeteket. Hamar beteltek. Elindult a folyamat, s nem láttam, nem éreztem a végét. Azóta is tart. Körülbelül 2-3 éve írok mindennap, akár több órát. A csend sok titkot képes „dekódolni”........   

 

ASSI: Így jött össze a kb. 2 ezer oldal kézirat?  
 

MÉDA: Igen. 12-13 év után hazaköltöztem (lezártam egy bizonyos kört), és a Szüleim, valamint a Barátaim jóvoltából most van időm dolgozni. Elővettem az írásokat (füzeteket, mappákat), amelyeket dobozokban őrizgettem, s nem hittem a szememnek. A 2200. oldal után nem is számoztam a lapokat. Természetesen legépelve jóval kevesebb lesz. Az összes füzetet rátettem a mérlegre: 10 kilogrammot nyomnak. El sem bírom! smiley Ennyi gondolat volt/van az Önvalómban, s most papíron is láthatóak, olvashatóak. Érdekes érzés. 

 

ASSI: Minek/kinek köszönhető, hogy ennyi gondolat „jött ki belőled”?
 

MÉDA: Istennek, a Csendnek, a lemondásnak, az örömnek, a fájdalmaknak. Azoknak, akik inspirálnak, a VANSÁGNAK. Annak, hogy merek Önmagam lenni. Hogy kiléptem a megszokott mókuskerékből, s felvállalom azt, aki vagyok. Akkor is, ha ez néhány embernek nem tetszik. De nem baj, nem is nekik kell, hogy tessen, hanem nekem, s azoknak, akik örömmel fogadják ezeket az írásokat. Akiknek segítek velük! A Damai Magazinom egyre népszerűbb. Több mint 160 ezer látogatója van. A statisztikai adatok szerint: a Világ minden pontján olvassák. Sok pozitív visszajelzést, hozzászólást, levelet kapok, s ez nagyon jó! Köszönöm!  

 

ASSI: Mi a terved az írásokkal?
 

MÉDA:  Először is az, hogy legépeljem. Egész jól haladok, de természetesen 2-3 ezer oldal átnézése, beírása a gépbe, nem „csekély” feladat. De megoldható. Aztán…..meglátjuk! Szeretném könyv formájában viszontlátni. Jó lenne elmondani az embereknek, hogy mindenkinek van egy saját, személyes könyve. Élettörténete. Ez a könyv az én kálváriámat mutatja be, ezzel együtt segít felfedezni a bennünk élő Isteni lényünket, az Önvalónkat. Ez egy szellemi út, camino, ahová bárki, bármikor csatlakozhat. Ha velünk jössz az úton....…de nem árulom el a Titkot, milyen ajándék vár a végén! Tulajdonképpen minden oldal a SZERETETRŐL SZÓL. KÉTEZER OLDAL AZ IGAZ, ÖNZETLEN SZERETETRŐL, s arról, hogyan találhatjuk meg / hogyan ismerhetjük fel Önmagunkban ezt a csodálatos, semmihez sem fogható érzést, a teremtő energiát. Hiszen ez (Ő) mozgatja a Világot, s benne mindenkit és mindent, aki/ami: ÉL!    
 

2016. szeptember 02. 


ELŐADÁSOK: https://www.youtube.com/channel/UCiyv9p2F7pd1qpBQwLV9kIA/videos
 

rapolti-brigi-alapito.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.