Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.24

MÉDA: HOGYAN FEJLŐDÜNK IS-TE-ÉN-BEN?

 

fejlec-assi-meda.jpg

 

MÉDA és ASSI beszélgetése........
Damai (békés) Magazin és Program, 2017
 
MÉDA: Él egy elképzelésünk Istenről. Vannak alapok, amelyekhez igazodik a Világ. Én úgy gondolom, mivel mindennek emelkedik a tudatossági (energetikai) szintje, így az Istenhez (Egységhez, Rendhez) való viszonyunk is más. Jobb. Te hogyan látod?
ASSI: Azt gondolom, igen, lehet. Ahogyan mi fejlődünk, úgy változik a rálátásunk. Az érzékelésünk és az érzésünk, sőt, talán még a kapcsolódásunk is átmegy valamiféle változáson. Te hogyan érzed? Van tapasztalatod?
 
MÉDA: Igen. Volt egy ismerősöm, aki egyszer megkérdezte: szerinted Isten is fejlődik? Elgondolkodtam. Milyen jó felvetés! Aztán sokat beszélgettünk. Összejöttünk, leültünk, s csak ilyen témákról értekeztünk órákig. Szerintem nagyon fontos, hogy hasonló gondolatok és kérdések szülessenek. Mivel minden tükör, így mindenben magunkat szemléljük. Ebben is. Fontos, hogy folyamatosan változzunk, alakuljunk, s változzon a szemléletünk. Ezért jöttünk ide. Az is lényeges, hogy a tudati szintünkön emeljünk; nyissunk, tágítsunk, mert úgy teljesen más értékeket veszünk észre a Világból. Máshogyan fogunk gondolkodni IS-TE-ÉN-ről, a Világ helyzetéről, a kialakulásáról, arról, miért van ennyi szenvedés a Földön, s hogyan léphetünk ki belőle. Ha vállaljuk a felelősséget a saját életünkért, mint műalkotásért, akkor képesek leszünk alakítani rajta. Addig nem. Addig a saját áldozatainkká válunk, s mártír szerepben tetszelgünk. Ha kilépünk a szenvedésből, felszabadulunk. Szerinted Isten is fejlődik? Változik? Vagy csak a mi viszonyunk hozzá; a Rendhez, az Egységhez?
 
ASSI: Szerintem inkább mi fejlődünk. Mivel Ő a tökéletes szeretet, nem hiszem, hogy neki van még hová fejlődnie. Szerinted van? Aki nem ítélkezik, s így tud szeretni bennünket, azt lehet még tovább fejleszteni?
MÉDA: Nem, maximum a mi hozzáállásunkat lehet fejleszteni, jobbá formálni. És azt, hogy mi hogyan gondolkodjunk felőle. Ezért nem mindegy, milyen hitrendszerrel élünk. Jó, hogy említetted az ítélkezés szót, mert ma gondoltam arra, készítek egy anyagot arról, miért ítélkezik az ember, s hogy sokszor mennyire nem látjuk jól az adott helyzeteket. Az Egységben nincs ítélet. Ez egy olyan pont, egy olyan Rend, ahol minden szilárd. Tökéletes harmónia működik. Mindenki a képmását keresi, akivel ezt a Rendet és Egyensúlyt kialakíthatja. Mivel minden kettős (duális), így az ember is. Mindenkinek van másik nemű megfelelője. Szerintem a másik felünkkel (egészünkkel) vagyunk képesek kialakítani az Isteni harmóniát. Pontosan azért kell fejlődni, hogy megtaláljuk egymást, magunkat. Ha így vesszük, Isten képmásai vagyunk, s a másik felünkkel, az ikerlelkünkkel hozzuk létre Őt - együtt. Te már gondoltál erre?
 
ASSI: Ez még így nem jutott eszembe, de nagyon jó gondolat. Ahhoz mindenkinek meg kellene találnia a másik felét. Ez tud működni? Talán akkor el tudnánk érni a paradicsomi állapotot a Földön.
MÉDA: El tudnánk érni, persze. Azért jöttünk ide, hogy megteremtsük a Földi Édent. Szép név. A másik nemű megfelelőnk megtalálása nagyon hosszú folyamat. Szerintem nem elég hozzá egy leszületés. Nagyon tapasztalt léleknek kell lenni ahhoz, hogy felismerjük, s hogy valamiféle harmóniát képezzünk vele, magunkkal. A tökéletes egység kialakítása pedig még nehezebb, mert nem ehhez vagyunk hozzászokva. Nagyon eltértünk a Rendtől. Szembesülésre van szükség. Nem is akármilyenre. És állandó tanulásra, fejlődésre. Szerintem ezért kell Is-Te-Én-ben fejlődni. Nem hiába írom így. Komoly célom van vele. Azt szeretném felmutatni, hogy ISTEN: mi vagyunk. IS-TE-ÉN: mindenki. Amiben/akiben benne van a VANSÁG, a VALÓDISÁG. Az ikerlelkek Őt hozhatják létre: az együttes szeretetükkel. Hiszen a Szeretet Ő maga.
 

A témákat MÉDA (rb.) ajánlotta, aki a Damai (békés) Magazin és Program alapítója. A beszélgetések közzétételéhez mindkét fél hozzájárult, de fenntartják a változás, a fejlődés és a szemléletbeli (pál)fordulás jogát (is). A cikkeket tilos felhasználni, megmásítani, vagy forrásmegjelölés nélkül máshol közzétenni! © Minden jog fenntartva!   

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.