Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.27

MÉDA: BENSŐ BÉKE VAGY V(ÁLSÁG) - RIPORT

 

"Az alázat és a tisztelet vezet a BENSŐ BÉKE felé......." méda rb. 

 

Kérdező: ASSI, Isteni gondolatok 

Válaszoló: méda rb., alapító: Damai (békés) Magazin, 2016 

 

S.I.: Benső béke és válság a mai témánk. Szerinted mikor mondhatjuk, hogy teljes a benső békénk? Hogyan tudjuk elérni?

Méda rb.: Nem véletlenül választottam a "válság" szót a Benső Béke mellé. Úgy gondolom, innen kell kiindulni. Ma azt mondják, hogy válság van. Szerintem azért van válság (ami egyébként nincs), mert az emberek NEM egyenlően osztják el egymás között az energiát. Értem itt a pénzt, az élelmet, az ivóvizet, a földet, a különböző elemeket (mert ezek is energiák), s mindent, ami a létezésünket szolgálja, segíti. Nagyon sok áru és eszköz van, tehát válság ilyenformán nincs, hiszen mindenkinek jutna bőven. Ha arra van, hogy a szemetesbe dobják a tonnányi élelmet, akkor arra is lenne/lehetne, hogy ODAADJÁK az EMBERTÁRSAIKNAK. Tehát válság a fejekben, még inkább a SZÍVEKBEN van. Nekem pl. eszembe sem jutna, hogy bármit is kidobjak. Ha tehetem (márpedig tehetem), akkor odaadom annak, akinek szüksége van rá, legyen az bármi. Ezt kellene megtanulni, sőt: TANÍTANI! Az adás fontosságát, szépségét, alázatát. Mert, ha ez megvan, elérhetjük a Benső Béke állapotát.
 

 

S.I.: Van külső béke is? Összefügg a belsővel? Amikor úgy érzem, hogy teljesen rendben van "belül" minden, akkor mindig könnyebben mennek a dolgaim is, amiket éppen "kívül" végzek.

Méda rb.: Ez azért van, mert Te teremted a saját Világodat, valóságodat. Az látszik kívül, ami belül él. Jól tükröződik minden, s ez globálisan is igaz. A kicsi tartalmazza a nagy egészet. S viszont. Minden a mi kollektív össztermékünk - úgymond. Mi alkottuk azt, amiben most élünk.....szerintem nem kellene túl büszkének lennünk rá. Sok a világjobbító, s nem győzik, győzzük korrigálni a hibákat, a hiányosságokat, mert annyira sok és erős a "másik oldal". De egyre többen vagyunk, akik pozitív energiával látjuk el a Létezést, mint olyat, s előbb-utóbb helyre kell, hogy álljon az EGYENSÚLY. Jó lenne, ha már nem is segítik a munkánkat, legalább ne gátolnák. A külső Béke nem csak azt jelenti, hogy nincsenek pl. háborúk. Szerintem az ALAP lenne, hogy ne legyenek, mert egy konfliktushelyzetet SOHA NEM háborúval, harccal, vitával lehet megoldani, hanem egy magasabb tudatállapottal, azaz SZERETETTEL. A negatív nem a negatívtól múlik el, az csak erősíti, tovább szítja. A negatív a pozitívtól "tűnik el". Mindent SZERETETTEL, a legmagasabb és legtisztább frekvenciával lehet felülírni, kicserélni, jobbá tenni.

 

 

grin hangulatjelS.I.: Hogyan tudnánk szerinted elérni, hogy semmi ne zökkentsen ki a belső békénkből?

Méda rb.: Ne nézz Tv-t, olvass Damai-t! Szerintem, ha önazonos vagy, és mindig ugyanazt vallod, nem tudnak kizökkenteni, mert Te mindig Te vagy. Nem más. Egyébként is........miért számít nekünk mások véleménye? Miért hat ránk? Ezen érdemes elgondolkodni. Ha nem lenne igaz, nem zavarna. Én most ezt gyakorlom! Vannak olyanok, akik "ezt" meg "azt" mondanak rám, mégis tudom, hogy Önmagukról beszélnek, mert ez nem az én, hanem az Ő valóságuk. Pontosan azt mondják, ami SAJÁT MAGUKBAN zavarja Őket. Nekem ezzel semmi dolgom.

 

 

S.I.: A belső békéhez kell csend?

Méda rb.: A csend fogalma is más (több), mint, amit általában gondolnak róla az emberek. A csend nem némaságot jelent. A csendben található meg minden. A kedvenc hangom a csend! Akkor is csendben (kontemplatív állapotban) tudsz maradni, ha közben a fejeden ugrálnak. Egy igazi mester ilyen. Nem lehet kizökkenteni semmivel. Most tervezek egy hasonló videoklipet......amiben pontosan ezt mutatjuk be. Az a szép ebben, hogy ezt Te teremted - mármint a benső Béke állapotát. Ha nem engeded, hogy tönkretegyék a békédet, akkor mindegy, hogy mit csinálnak körülötted. Mindegy! Az a lényeg, hogy megingathatatlan legyél, s mindezt ne görcsösen, hanem lazán és természetesen tedd.

A válságról még annyi jutott eszembe, hogy benne van a szóban a VÁL, VÁLIK ige. Azaz valamitől elváltunk. Pontosan a BENSŐNKTŐL szakadtunk el, a BELSŐ békénktől.......ezért van válság. De ha visszatalálunk magunkban ehhez a nyugvóponthoz, akkor helyrehozható az EGYENSÚLY. Ha magunkban - egyénileg - ezt megoldjuk, akkor a Világban is megoldódik minden, hiszen mi vagyunk a Világ. Érdemes elindulni ezen az úton.........

 

A témákat MÉDA (rb.) ajánlotta, aki a Damai (békés) Magazin és Program alapítója. A beszélgetések közzétételéhez mindkét fél hozzájárult, de fenntartják a változás, a fejlődés és a szemléletbeli (pál)fordulás jogát (is). A cikkeket tilos felhasználni, megmásítani, vagy forrásmegjelölés nélkül máshol közzétenni! © Minden jog fenntartva!   

 

Készült: 2016. május 27 (9)-én........

aaa-damai-majk-logo.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.