Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.06.06

MÉDA: 700 GONDOLAT-ENERGIA (RIPORT)

meda-mely--interjuk-.jpg

 

Kérdező: ASSI, Damai Magazin

Válaszoló: méda, alapító-író: Damai (békés) Magazin

https://www.facebook.com/DAMAI-Magazin-267245086788468/

 

 

S.I.: Elkészült 700 cikk, ahogyan mesélted, másfél-két év alatt. Honnan jött az ötlet, hogy az Internetre írj? Hogyan jönnek a cikkek témái, a tartalom? Mennyi idő alatt készül el egy-egy írás?

Méda rb.: Azért írok az Internetre, mert ide azt írhatok, ami az én gondolatom. Korábban másoknak írtam, értem úgy, hogy különböző újságoknak, tv-s műsoroknak......de ott általában megmondják, hány karakter legyen egy cikk, milyen hosszú egy műsor, s legtöbbször a témát is megadják. Nem nagyon lehet szabadon gondolkodni.........itt viszont lehet. Mert a sajátom. A saját Magazinomba írok. :) Minden nap. Van úgy, hogy 4-5 témám is van egyszerre, akkor egész nap velük foglalkozom. :) Gyorsan elkészülnek, mert ahogyan leülök dolgozni, már jönnek is a mondatok. Mindent zenére írok, a zene hozza ki belőlem az érzéseket. Anyukám azt szokta mondani, csak úgy "ömlenek belőlem" ezek a gondolatok :), s Ő sem igazán érti, honnan van bennem ennyi minden, s ilyen mélyen. Bár már sejtjük! :) Sok minden megihlet, főleg az Élet, a Létezés, az Isten, a Világ, a Szeretet, a Hit, a földöntúli érzések, a láthatatlan, amit az Emberek misztikusnak tartanak; szinte minden terület. A Damai (békés) Magazinom szlogenje: "mindennapok, nem hétköznapi módon". :) Olyan témákkal foglalkozom, amelyek bennünk élnek, mégsem merünk közelebb menni hozzájuk. Én viszont közelebb megyek, s megnézem, sőt szétszedem, majd összerakom. Elemzek, kifordítom-befordítom, megvizsgálom innen-onnan, s megpróbálok MEGOLDÁST találni. Mert lehet. Én ebben hiszek. Mindenre van megoldás, csak akarni kell. Ezért hoztam létre a saját honlapjaimat is, s ezért dolgozom minden áldott nap. Ünnepnapokon is, vagy akkor, amikor más szórakozni megy, vagy nyaralni. Nekem: ÍRÁS, alkotás van! :) Ez éltet, s remélem, másoknak is segítek a gondolatokkal.

 

 

S.I.: Hány éves korodban írtad meg az első cikkedet?

Méda rb.: 15 évesen. Egy interjút készítettem egy velem egykorú, világbajnok, karatés lánnyal. Kétkazettás magnóval vettem fel a beszélgetést, aminek csupán beépített mikrofonja volt. :)) Hallás után kellett leírnom, majd megszerkesztenem a cikket. :) 14 évesen jelent meg az első írásom a helyi újságban, amellyel valamilyen "Arany-toll" elnevezésű díjat nyertem. :) A történetem címe: "A Tükör" - ez azért érdekes, mert ezt a szót (szimbólumot) a mai napig használom, s a "kisregényem" meg is elevenedett a saját Életemben; igaz történetté vált, kb. 20 év múlva. :) Akkor készítettek velem egy interjút, ugyanennek a lapnak, s megkérdezte tőlem a riporter, milyen terveim vannak. Azt válaszoltam, az írás számomra hobbi, de remélem, később komolyra fordul...:) Komolyra fordult! :) Ez volt '94-ben. Azóta nagyon sok idő telt el. Sok minden megváltozott, de egy dolog maradt. A gondolatok. :)

 

 

S.I.: Közben milyen érzés? Mármint arra gondolok, amikor írsz, van valamilyen érzésed?

Méda rb: Eufória...... :)) Érzésem nagyon sok van, s nagyon intenzívek, mert ilyenkor jön ki mindaz, ami igazán én vagyok, amire vágyom, vagy az, amin változtatni szeretnék. A zene sokat segít. Miközben hallgatom őket (fejhallgatóval - ez fontos:) az Embernek szinte táncol a Lelke, s ilyenkor lehet sírni, nevetni, Boldognak lenni, hinni, energiát adni, elmélyülni, gondolkodni.........az írás nagyon jó terápiás módszer, hiszen kimondhatsz olyan dolgokat, amelyeket egyébként nem mernél. Igen, nekem is vannak ilyenek, természetesen. Nem mindent tudok elmondani (egyelőre) szemtől-szemben másoknak, de így megtehetem - az írások által. Tudom, nem ez az igazi, a személyes kontaktus mindig jobb, de vannak helyzetek, amelyeket így lehet átmenetileg megoldani. Én így tudom most.......... Egyébként nem azért írok, hogy bárkivel is ismerkedjek. Nekem nem az a dolgom. Nekem írnom kell, s a személyes gondolataimat szellemileg, szellemi szférában kell megosztanom. Itt és így.

 

 

S.I.: 700 cikk: nagyon sok másfél év alatt! Szerinted mennyi van még benned? Kifogyhat ez valaha?

Méda rb.: Nem hiszem. Ez csak most kezdődik. Szerintem az egész Életem erről szól...... s remélem, a FILMEKRŐL is, hiszen gyerekkorom óta filmrendező szeretnék lenni, s ez így is marad, amíg élek! :))) Nagyon sok gondolatom van, az Internetes cikkeken kívül létezik 2 ezer oldal kéziratom:), s vannak olyanok is, amelyek nem publikusak, mert egy adott személynek szólnak. Szeretnék könyveket, hogy lássam mindezt egészben, szebb formában, fotókkal, kézzel fogható változatban. A célom ez. Emellett fotózom, s interjúkat készítek, tehát anyagom van bőven, téma pedig mindig lesz, mert mindent és mindenkit: magasabb szintre lehet emelni. Szeretnék sok mindent kutatni és tudományosan is igazolni, de ehhez még sokat kell tanulnom. Én most értettem meg, 35-36 évesen, milyen jó dolog a tanulás, s azt is, hogy egy Életre szól. Vagy több Életre! :) Rengeteg előadást hallgatok, cikkeket olvasok, fejlesztem magam, minden nap. Szerintem, ezért érdemes élni. A változásért.

 

 

S.I.: Honnan van ennyi energiád az munkádhoz?

Méda rb.: Az Embernek arra van energiája, amire szánta Őt az Isten. Ha ez a dolgom, akkor az energiát és a lehetőséget is megkapom hozzá, mert ez a dolgom. S ezt jó felismerni. Nekem nincs főnököm (már), aki megmondja, hogy "ekkora, meg akkora" el kell készülnöm egy cikkel, vagy egy riporttal. Nekem a saját ÖNVALÓM diktál! :) S a VÁGY, ami motivál (és dominál). Ezek az írások vágyból, azaz SZERETETBŐL és SZERETETTEL készülnek. Mert késztetést érzek rá. Mert kell. Mert úgy érzem, ez a JÓ. S a visszajelzések szerint, akik szeretik ezeket a témákat, nagyon örülnek annak, hogy létezik a Damai és Méda! :)

 

 

S.I.: Szerinted összefügg az energia az alkotással? Több vagy kevesebb energiád van egy cikk befejezése után?

Méda rb.: Több. Persze, elfáradok sokszor.......ezt Te is tudod, mert szoktam mondani, hogy most már nem bírok többet, és olyankor alszom egyet. :) Aztán másnap kezdődik újra. Fura, mert néha én is úgy gondolom, hogy "mi a fenéről fogok írni holnap", amikor már annyi mindent kimerítettem, de ez soha nem fogy el! :) Minden nap egy új csoda, ilyen szempontból, mert soha nem tudom, milyen témák jönnek másnap..........s úgy örülök nekik, mert olyanok, mint a "gyermekeim", hiszen én alkottam őket, s most már maguktól éldegélnek, olvassák őket, Szeretik! :) Szegényebb lenne az Életem nélkülük. Energiát kapok az Istentől, a Vanságból, s kapok valakitől, akit egyelőre még nem tártam fel, mégis nagyon inspirál a jelenléte, hogy Ő van és él, és hogy nekem is van hozzá közöm. Mert egy új élethelyzetben vagyok, vagyis kerültem Vele kapcsolatban. Éltem 36 évig, s élek most, mert lett egy Új Ember az Életemben, aki mindent megváltoztatott, jó irányba. Ez a dolog, s az Ő létezése is nagyon meghat, s rengeteg energiát kapok, szerintem, közvetlenül Tőle is. És ennek nagyon örülök, mert azóta "remekművek" születnek. Ha Ő nincs, ezek az írások sincsenek. :)

 

 

Méda: ÖSSZ https://meda2.eoldal.hu/cikkek/meda--rapolti-brigitta--gondolatai/meda--rapolti-brigitta-gondolatai.html

Készült: 2016. június 7-én

aaa-damai-majk-logo.jpg